Koffietijd! Verbind medewerkers met PowerApps

door | sep 9, 2021 | 0 Reacties

Hoe maken we van ons kantoor een ontmoetingsplek? Hoe verbinden we collega’s met elkaar als niet iedereen tegelijkertijd op het werk is? Hoe faciliteren we laagdrempelige contactmomenten voor remote collega’s? En voor collega’s die net zijn gestart binnen ons bedrijf?

Wij denken graag na over hoe je technologie kunt benutten voor dit soort vraagstukken. Veel organisaties die werken met Microsoft hebben ook toegang tot PowerApps. Een low-code ontwikkel omgeving waarmee je custom applicaties kunt maken. In deze blog delen ter inspiratie drie verschillende PowerApps om medewerkers met elkaar te verbinden.

 
PowerApp 1: Reserveer je werkplek én regel een lunch buddy 

In dit voorbeeld gaat het sociale aspect samen met het inchecken op kantoor en het reserveren van een bureau en/of parkeerplaats. Het mooie van PowerApps is dat je de gemaakte applicatie op verschillende manieren kan benaderen. Wij kiezen er meestal voor om een PowerApp te integreren binnen een People Hub in Microsoft Teams. Voor het reserveren van een werkplek is een mobiele applicatie ideaal. Zo kun je dit on the go nog regelen. In het reserveringsproces geef je aan of je in bent voor een koffie of lunch op de dag dat je op kantoor bent. Daarna zie je in het overzicht van aanwezige collega’s wie er nog meer een bakkie willen doen. Klik op de knop invite, en… jouw collega ontvangt een chat bericht in Microsoft Teams.

Meer weten over PowerApps? Lees hoe wij PowerApps inzetten om HR processen te digitaliseren. Of bekijk deze video PowerApps voor beginners.

PowerApp 2: Verwelkom en ontmoet nieuwe collega’s

Het tweede voorbeeld komt voort uit de behoefte om nieuwe medewerkers te verbinden met andere collega’s binnen de organisatie. Binnen een People Hub in Teams is ‘Onboarding’ altijd een belangrijk onderwerp. Hier vind de nieuwe medewerker relevante informatie en checklists. In dit voorbeeld hebben we een PowerApp opgenomen die de meest recente new-joiners toont. Medewerkers kunnen zo zien wie er net als hun nieuw is en zo makkelijk contact leggen. Maar ook collega’s die al langer rondlopen kunnen new joiners zo welkom heten in de organisatie. Deze PowerApp is heel laagdrempelig en relatief makkelijk te realiseren. Sluit dit aan bij jullie behoeften? Vraag dan eens na of jullie IT afdeling hier iets in kan betekenen.

PowerApp 3: Op blind ‘date’ met iemand van een andere afdeling

Deze PowerApp komt voort uit de behoefte om collega’s van verschillende afdelingen met elkaar te verbinden. In veel grote organisaties wordt er in silo’s gewerkt: er is weinig kennisuitwisseling tussen afdelingen. Een laagdrempelig contactmoment en het uitbreiden van een netwerk helpt de onderlinge samenwerking enorm. Deze PowerApp is nog steeds een van onze favorieten. Het leuke is dat medewerkers in deze app op regelmatige basis anonieme profielen ontvangen. Hier staan naast de afdeling en de zakelijke interesses, ook persoonlijke interesses in. Pas na het uitnodigen wordt de identiteit van beide collega’s onthuld. Een echte blind ‘date’ dus! En daarmee een inclusieve oplossing, omdat je niet op naam kunt selecteren.

Staat het onderwerp verbinding van medewerkers ook op jouw agenda? We denken graag met je mee over de mogelijkheden om de behoefte in te vullen met een (maatwerk) PowerApp. Deze ontwikkelen we binnen jullie eigen Microsoft omgeving.

Eline van Ballegoijen

Eline van Ballegoijen

HR kan wel wat innovatie gebruiken! Waar ik blij van word? Inefficiënte HR processen en sytemen optimaliseren en langdradige HR informatie op een toegankelijke en aantrekkelijke manier beschikbaar maken.
Eline van Ballegoijen
HR kan wel wat innovatie gebruiken! Waar ik blij van word? Inefficiënte HR processen en sytemen optimaliseren en langdradige HR informatie op een toegankelijke en aantrekkelijke manier beschikbaar maken.

Gerelateerde blogs

Comments

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *