Deze Microsoft Teams ontwikkelingen zijn relevant voor HR

door | mrt 19, 2021 | 0 Reacties

Deze maand stond Microsoft Ignite op het programma. Een meerdaags event waar nieuwe ontwikkelingen in Microsoft Teams worden aangekondigd. Grote kans dat jij dit gemist hebt! Daarom delen wij hier een aantal ontwikkelingen in Microsoft Teams die relevant zijn voor HR en je dus zeker in de gaten moet houden.

#1 Microsoft Viva: hét employee experience platform

Microsoft Viva brengt onderwerpen zoals welzijn en productiviteit, leren en ontwikkelen, kennismanagement en communicatie samen op de plek waar de medewerker werkt: Microsoft Teams. Het laat daarmee zien dat employee experience geen ‘HR feestje’ is, maar dat het vanuit verschillende disciplines gedreven wordt. Een holistische aanpak waarbij de medewerker centraal staat. We like!

Viva bestaat uit 4 modules:

  • Viva Learning maakt leermateriaal direct beschikbaar in Microsoft Teams.
  • Viva Topics brengt alle versnipperde kennis en expertise binnen een organisatie boven tafel.
  • Viva Connections is een intelligent intranet binnen Microsoft Teams. Geef HR informatie een plek op het intranet in de vorm van een people hub. Medewerkers hoeven hun digitale werkplek nu niet langer te verlaten om antwoord te vinden op hun HR vragen.
  • Viva Insights geeft medewerkers en managers gepersonaliseerde tips over hoe ze efficiënter en beter in balans kunnen werken.

Lees meer over Microsoft Viva.

#2 Presentator modus in Microsoft Teams

Wat zou het leuk zijn als je tijdens een training of workshop meer mogelijkheden hebt om je verhaal te presenteren… Nog even wachten: dit kan straks met de presentator modus. Met drie verschillende instellingen kun je jezelf als spreker in beeld positioneren. Met de optie ‘stand-out’ word je als silhouet vóór de gedeelde inhoud geplaatst. Bij ‘reporter’ verschijnt de gedeelde inhoud boven je schouder, net als bij een nieuwslezer. Of plaats jouw camerabeeld direct naast de presentatie.

#3 Declaraties en verlof goedkeuren

Het is al even mogelijk om in Microsoft Teams een approval proces te starten. Vanuit de chat, een kanaalgesprek of direct vanuit de app ‘Goedkeuringen’ (Approvals). Je vult in wat goedgekeurd moet worden, voegt een bijlage toe en de persoon die goedkeuring moet verlenen krijgt een melding in Microsoft Teams. In april 2021 wordt deze funtionaliteit verder uitgebouwd met aanpasbare sjablonen voor veelgebruikte workflows. Bijvoorbeeld onkostendeclaraties, verlofaanvragen of een geplande business trip. Op deze manier kunnen medewerkers direct vanuit hun digitale werkplek actie ondernemen, zonder op zoek te hoeven gaan naar een separaat HR systeem waar deze processen geïnitieerd worden.

#4 Gedeelde kanalen in Microsoft Teams

Werk je al met een ‘Team’ binnen Microsoft Teams? Dan weet je vast dat wanneer je iemand wilt toevoegen aan een kanaal, deze persoon ook toegang krijgt tot het complete Team. En dat is soms lastig, vooral wanneer je werkt met externen. Met ‘shared channels’ heb je straks de optie om iemand toe te voegen tot een specifiek kanaal (zonder dat hij/zij lid wordt van het Team).

Nu hoor ik je denken: in welke situaties is dit nou handig?. Stel dat je iedere maand een groepje nieuwe medewerkers of people managers met elkaar wilt verbinden. Dan zou je in de huidige situatie één Team aanmaken en voor iedere (start)maand een nieuw kanaal. Het Team groeit uit de voegen qua leden. Een andere optie is om voor iedere lichting nieuwe medewerkers een nieuw Team aan te maken. In dat geval ontstaat er een wildgroei aan Teams en is het voor jezelf lastig om centrale aankondigingen te versturen. In de toekomst maak je één centraal Team aan voor Onboarding, en daar hang je verschillende ‘shared channels’ onder. Zo houd je alles centraal en kun je als organisatie wel makkelijk en snel mededelingen posten in meerdere kanalen.

Benieuwd wat er nog meer aankomt qua updates en vernieuwingen? Lees hier alle Microsoft Teams updates die aangekondigd zijn op Microsoft Ignite.

Eline van Ballegoijen

Eline van Ballegoijen

HR kan wel wat innovatie gebruiken! Waar ik blij van word? Inefficiënte HR processen en sytemen optimaliseren en langdradige HR informatie op een toegankelijke en aantrekkelijke manier beschikbaar maken.
Eline van Ballegoijen
HR kan wel wat innovatie gebruiken! Waar ik blij van word? Inefficiënte HR processen en sytemen optimaliseren en langdradige HR informatie op een toegankelijke en aantrekkelijke manier beschikbaar maken.

Gerelateerde blogs

Comments

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *