5 tips om tóch iets van jouw virtuele borrel in Microsoft Teams te maken

door | dec 14, 2020 | 0 Reacties

De feestdagen staan weer voor de deur en meer dan ooit hebben we behoefte aan verbinding met collega’s. Na driekwart jaar (fulltime) thuiswerken zijn we wel klaar met videobellen en kunnen we het Microsoft Teams scherm dromen. Gelukkig zijn er net voor de kerst een aantal nieuwe functionaliteiten beschikbaar gekomen die jouw online borrel net een andere draai kunnen geven. In deze blog vind je 5 tips voor een interactieve, virtuele borrel in Microsoft Teams tijdens de feestdagen.  

#1 Stel een persoonlijk kerstmenu samen in break-out rooms 

Eindelijk kunnen we break-out rooms aanmaken in Teams. Bij het creëren van de vergaderruimten zul je zien dat je de ruimten een naam kan meegeven. Kom in de kerststemming door de ruimten te hernoemen naar gangen van een kerstdiner: van amuse tot dessert. Laat de deelnemers op zoek gaan naar overeenkomsten in hun kersttradities en tot een recept komen die hen als groep reflecteert. Bij terugkomst in de hoofdvergadering deelt iedereen zijn recept (visueel door het scherm te delen). Tadaaa: een persoonlijk kerstmenu! 

Zo doe je dit: Klik, nadat je als organisator de vergaderruimten hebt aangemaakt, op een vergaderruimte en vervolgens op de 3 puntjes (meer acties). Kies dan voor ‘naam van vergaderruimte wijzigen’.  

virtuele borrel in Microsoft Teams - break-out rooms

#2 Maak een kerstkaart van je team met Together Mode 

Niet alleen verbinding bínnen je team is belangrijk. Ook externe contacten en leveranciers kunnen dit jaar wel wat extra aandacht gebruiken. Maak daarom een kerstkaart van je team tijdens jullie virtuele borrel! Gebruik de Modus Samen (Together Mode) om iedereen tegelijkertijd in beeld te krijgen. Microsoft heeft, ter aanvulling op het klaslokaal, nieuwe achtergronden toegevoegd. Eén daarvan is het winter wonderland. Iedereen zwaaien 👋 maak een print screen, en geef jullie kerstkaart verder vorm op Canva.com.  

Zo doe je dit: Klik tijdens de online borrel op de drie puntjes (meer acties) en vervolgens op ‘Modus Samen’ (mogelijk vanaf 5 deelnemers). Klik vervolgens op het penseel linksonder en kies je achtergrond.  

virtuele borrel in microsoft teams met together mode

#3 ‘Wat is jouw grootste kerstblunder?’ in break-out rooms 

Niet iedereen zal zich helemaal prettig voelen met het ‘en plein public’ beantwoorden van deze vraag. Ook hiervoor is de break-out room functionaliteit een uitkomst! Je kunt als organisator namelijk centraal aankondigingen versturen die verschijnen in de vergaderchats behorende bij de verschillende vergaderruimten. Creëer kleine groepjes en vuur Christmas icebreakers op de ruimtes af om het gesprek te starten. Zeker weten dat de deelnemers elkaar tijdens deze virtuele borrel op een andere manier leren kennen! 

Zo doe je dit: Klik, wanneer je de vergaderruimten hebt geopend, op de drie puntjes (meer acties) achter ‘Aparte vergaderruimten’. Kies vervolgens voor ‘Een aankondiging doen’.  

#4 Online kerst photo booth met Teams achtergronden  

Dit jaar helaas geen foute kersttruien dag op kantoor… Maar dat is geen excuus om die trui achterin de kast te laten liggen! Elke deelnemer creëert zijn eigen photo booth. Versier je eigen ‘hokje’ door een feestelijke achtergrond te uploaden. Kies bijvoorbeeld uit een van deze 70 Christmas backgrounds voor Microsoft Teams. Zet een kerstmuts op, zoek andere grappige props of tip de deelnemers om Snapcamera te gebruiken. Het meest ludieke hokje wint! 

Zo doe je dit: Klik tijdens de online borrel op de drie puntjes (meer acties) en kies ‘Achtergrondeffecten toepassen’. Upload een afbeelding en pas toe.  

#5 Virtuele borrel speurtocht onder begeleiding van kerstmuziek

Nog nooit een ‘home-office scavenger hunt’ georganiseerd? Dan is het de hoogste tijd om jouw deelnemers tijdens een virtuele kerstborrel in beweging te brengen. Het doel van de speurtocht is dat deelnemers zo snel mogelijk bepaalde items vinden, bijvoorbeeld:   

  • Favoriete kerstcadeau allertijden 
  • Iets dat je herinnert aan thuis 
  • Meest kleurrijke kerstbal 

Dit leidt geheid tot grappige conversaties. Vergeet niet om tijdens de zoektocht je scherm te delen en computergeluid aan te vinken. Zo geniet iedereen mee met jouw kerst playlist

Heb jij nog andere tips om invulling te geven aan een virtuele borrel in Microsoft Teams? Deel ze in de comments hieronder.  

Bekijk ook onze andere blogs over Microsoft 365!

Eline van Ballegoijen

Eline van Ballegoijen

HR kan wel wat innovatie gebruiken! Waar ik blij van word? Inefficiënte HR processen en sytemen optimaliseren en langdradige HR informatie op een toegankelijke en aantrekkelijke manier beschikbaar maken.
Eline van Ballegoijen
HR kan wel wat innovatie gebruiken! Waar ik blij van word? Inefficiënte HR processen en sytemen optimaliseren en langdradige HR informatie op een toegankelijke en aantrekkelijke manier beschikbaar maken.

Gerelateerde blogs

Comments

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *